Adabiyot talimida bayon va insholarning o’rni - Hilola Raimovna Mirzarahimova (Periodica Journal, 2022)
"Adabiyot talimida bayon va insholarning o’rni" mavzusidagi mazkur maqola bayon va insholarning o’rni umumiy o’rta ta’limda ham, o’rta-mahsus ta’limida ham o’quvchilarning adabiyot darslaridagi asosiy ish turlaridan biri hisoblanadi. Yozma ishlar esa inson tafakkurini charxlash, dunyoqarashini kengaytirish, fikrlarini, qarashlarini qat’iylashtirish, ma’naviyatini shakllantirish va rivojlantirish omili hisoblanadi. Mavzuni yoritishda foydalanilgan vizual materiallar, adabiyotlar ham tadbiq etiladi. Akademik litsey o`quvchilariga adabiyot talimida bayon va insholarning o’rnini o`rgatish jarayonida qo`llanadigan usullar amaliy tahlil qilinadi. Maqola maqsadli amalga oshirilgan.
Keywords: ta’lim tizim; badiiy so’z; ijodkorlik; tafakkur