Инсон Капиталини Ривожлантиришнинг Таълим Билан Боғлиқ Жиҳатлари - Мамаюнус Қаршибаевич Пардаев; Севара Абдуназаровна Бабаназарова (Academia One, 2024)
мақолада инсон капиталини ривожлантиришнинг таълим билан боғлиқ жиҳатларга оид масалалар қараб чиқилган. Ушбу ишда асосий эътибор ривожланган давлатларнинг айрим макроиқтисодий кўрсаткичлари ва уларнинг инсон капитали билан боғлиқ иҳатларига ҳам эътибор қаралган. Инсон капитали индекси ва унинг даражаси, дунё мамлакатлари орасида Ўзбекистоннинг ўрнига ҳам ишда қисқагина тўхталган.
Keywords: инсон; инсон капитали; инсон салоҳияти