ჰანს იონასის „პასუხისმგებლობის ეთიკა“ ფილოსოფიური ანთროპოლოგიის კონტექსტში - ვარდო ბერიძე (Innovate Conferences, 2025)
ნაშრომი განიხილავს პასუხისმგებლობის ფილოსოფიის ანთროპოლოგიურ - ონტოლოგიურ შესაძლებლობას. ამ მიდგომის საფუძველია პასუხისმგებლობა, როგორც ადამიანის არსი. პასუხისმგებლობა გაგებული - ადამიანის პასუხი მისი თავისუფლების გამოწვევაზე, არის საკუთარი არსებობის შეგნებული განსაზღვრის აუცილებლობა. იგი, როგორც რთულად სტრუქტურირებული ფენომენი მოითხოვს სისტემურ ანალიზს.