Композит материаллар ҳамда синтетик материалларнинг афзаллик жиҳатлари - Кочкаров Улуғбек Кабулжанович (Periodica Journal, 2022)
Замонавий дунёда инсон фаолиятининг кўплаб соҳаларида табиий материаллар - синтетик материаллар билан алмаштирилди. Улар арзонлиги ва турли хил хусусиятлари туфайли кенг тарқалди. Синтетик материалларнинг яна бир муҳим афзаллиги - мавжудларини янада такомиллаштириш, хом ашёни танлаб олиш йўли билан янги материаллар ва уларни ишлаб чиқариш технологиясини яратиш, уларнинг таркиби деб аталадиган хом ашё аралашмасидаги нисбати ва технологик кўрсаткичларидир. Бу синтетик материалларнинг хусусиятларини муайян иш шароитлари учун оптималлаштириш ва янги технологик ва эксплуатацион хусусиятлар тўпламига эга бўлган материалларни олиш орқали улардан фойдаланиш имкониятларини кенгайтириш имконини берадитермосет
Keywords: берадитермосет; кенгайтириш; ашё; орқали