POETIK NUTQDA QОʻLLANGAN MUBOLAGʻANING ОʻZBEK TILSHUNOSLIGIDA TADQIQI - Gulmira Temirovna Komilova (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada mubolag'aning o‘zbek tilshunosligida o‘rganilganligi va kimlar bu xususda ish olib borganliklari haqida fikr yuritilgan.Shuningdek  badiiy asarlardagi misollar orqali tushuntirishga hatakat qilingan.
Keywords: Mubolag'a, giperbola,pragmatik tilshunoslik,tahlil,badiiy asar,matn,lison,lisoniy tahlil.