IQTISODIYOT FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH - Xudayberdiyeva Dildora Baxodirovna (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqola iqtisodiyot fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni samarali foydalanish masalalarini yoritadi. Ta’lim usullarining va vositalarining tez rivojlanishi, innovatsion o‘qitish texnologiyalarini joriy etishni taqozo etmoqda, chunki bu talabalar uchun o‘rganish tajribasini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Maqolada e-learning, interaktiv usullar va raqamli resurslar kabi zamonaviy pedagogik texnikalar talabalarning faol ishtirokini, tanqidiy fikrlashini va iqtisodiy tushunchalarni amaliy qo‘llashini rivojlantirishda qanday yordam berishi muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu yangi metodlarga moslashishda o‘qituvchilar duch keladigan muammolar va ularni samarali joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot o‘qituvchilarning kasbiy rivojlanishini davom ettirish va ushbu texnologiyalarni ta’lim jarayoniga qo‘llashda o‘quv yurtlari tomonidan ko‘rsatiladigan yordamning ahamiyatini ta’kidlaydi.
Keywords: Iqtisodiyot ta’limi, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, e-learning, interaktiv usullar, raqamli resurslar, o‘qitish innovatsiyalari, tanqidiy fikrlash, ta’lim vositalari, pedagogika, kasbiy rivojlanish.