Технологии Искусственного Интеллекта В Современном Образовании - Gulshod Yunusova Nazihovna (Periodica Journal, 2023)
Maqolada ta'limda sun'iy intellekt texnologiyalari va robotlardan foydalanishning jihatlari va usullari ko'rsatilgan. Bu erda robototexnikadan foydalanish o'quvchilarni o'qituvchilar ko'ra olmaydigan, uzluksiz ta'lim jarayonlarini taxmin qila olmaydigan, ba'zan tasodifan mavzudan uzoqlashsa, o'z o'quvchilariga juda ko'p achinadigan yoki pul sarflaydigan vaziyatlarda rivojlantirishi kerakligiga urg'u beriladi. ta'limga ko'proq vaqt ajratadi. Shuningdek, robototexnika va undan foydalanish, insoniy robotlarning ta’lim jarayoniga jalb etilishi nafaqat o‘quvchilar, balki o‘qituvchilarning ham dars tashkilotchisi, kamchilik va kamchiliklarini ko‘ra oladigan shaxs sifatida aqliy imkoniyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada bunday ta'limning ijobiy tomonlari tahlil qilinadi, an'anaviy ta'limda robototexnika innovatsiyalaridan foydalanish, shuningdek, texnologiya, sun'iy intellekt, robotlar yordamida o'quv jarayonining o'zi ko'rib chiqiladi. Ta'lim jarayonida eng samarali o'qitish usullari ko'rsatilgan.
Keywords: robototexnika; robot; gamifikatsiya