POKISTONDA BOBURIYLAR TARIXINING O‘RGANILISHI TARIXIY MANBALAR TAHLILI ASOSIDA - Abduvaxobova Dilnovoz (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada Boburiylar sulolasi tarixining Pokistonda o‘rganilishi va bu boradagi ilmiy tadqiqotlar tahlil qilinadi. Boburiylar imperiyasi Janubiy Osiyo tarixida muhim o‘rin egallagan bo‘lib, Pokistondagi ilmiy markazlar, universitetlar va arxivlarda bu mavzuga oid tadqiqotlar olib borilmoqda. Maqolada Boburiylar tarixining Pokistonda o‘rganilishiga oid metodologik jihatlar bayon qilinib, fors tilidan urdu tiliga tarjima ailingan bir qancha asarlar sharhi bilan tanishib chiqamiz.