THE EMOTIONALITY OF PHRASEOLOGY IN ENGLISH EPISTOLARY DISCOURSE. - Tahirova Nargiza Bakhtiyorovna (Western European Studies, 2024)
Ushbu maqola ingliz epistolyar diskursida frazeologiyaning emotivligini o'rganish haqida ma'lumotlar berilgan. Epistolyar janr, ya'ni xat yozish, insonlar o'rtasidagi hissiy aloqalarni ifodalashda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, frazeologik birliklar, masalan, "I love you", "Thinking of you" kabi iboralar, muallifning his-tuyg'ularini qanday qilib kuchli va ta'sirchan tarzda ifodalashga yordam berishi tahlil qilinadi. Shuningdek, frazeologiyaning madaniy konteksti va uning o'ziga xos hissiyotlarni keltirib chiqarishdagi roli ko'rib chiqiladi. Maqolada, frazeologik birliklarning emotsional yukini saqlab qolgan holda, muloqotning samimiyligini oshirish va insonlar o'rtasidagi aloqalarni yanada yaqinlashtirishdagi ahamiyatini haqida ma'lumotlar berilgan. Natijada, ingliz epistolyar diskursida frazeologiyaning emotivligi, til va madaniyat o'rtasidagi bog'liqlikni kuchaytirib, epistolyar janrning boyligini ta'minlaydi.
Keywords: ingliz tili; frazeologiya; ingliz epistolyar diskursi