SUNʼIY INTELLEKT YORDAMIDA TALABA QIZLARNING AEROBIKA MASHQLARINI VA JISMONIY SOGʻLIGINI OSHIRISH - Yaxshiyeva Mehrinigor Shavkatovna; Sovurov Sardor (Innovate Conferences, 2025)
Jismoniy faoliyat, ayniqsa aerobikamashqlari, talabalar uchun sogʻliqni saqlash va umumiy farovonlik nuqtai nazaridan muhimdir. Sunʼiy intellekt (SI) esa bunday mashqlarni yanada samarali va individual tarzda tashkil etishda yordam berishi mumkin. Ushbu maqolada, sunʼiy intellekt orqali talaba qizlarning aerobikamashqlari qanday qilib jismoniy sogʻligini oshirishda foydali ekanligini ko‘rib chiqamiz. Aerobika mashqlari yurak-qon tomir sogʻligini yaxshilash, mushaklarni mustahkamlash va umumiy fitnes darajasini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Ular shuningdek, kayfiyatni yaxshilash va stressni kamaytirishga yordam beradi. Talabalar uchun bu juda muhim, chunki o‘qish jarayonida stress darajasi ko‘tarilishi mumkin.Sunʼiy intellekt yordamida talabalar uchun maxsus aerobikadasturlarini yaratish mumkin. SI yordamida mashqlar jarayonini monitoring qilish va tahlil qilish mumkin. Masalan, sensorlar yordamida yurak urishi, kaloriya yo‘qotilishi va boshqa jismoniy ko‘rsatkichlar kuzatiladi
Keywords: Aerobika, suniy intelekt, individual, jismoniy mashqlar, o’qitish