POROX VA MUHANDISLIK MINALAR TARIXI - Artikbayev Dilshod Tashpulatovich (Journal Park Publishing, 2024)
Ushbu maqolada portlatish vositasi bo‘lmish porohni va uning asosida tayyorlangan birinchi muhandislik minalarni poydo bo‘lish, ularni jangovar harakatlarda qo‘llanish tarihi yoritilgan. Shu bilan birga birinchi minalarni ishlash prinsplari keltirib o‘tilgan.
Keywords: Porox, mina, fugas, torpedo, “Grek olovi”, “Yutuvchi olov”, “Yer momoqaldirog‘i”, “Toshli fugas”, selitra, ko‘mir kukuni, oltingugurt.