Leksik Birliklarning Shakllanishi Va Rivojlanish Jarayonlarida Diaxron Va Sinxron Aspektlar - Yusupova Shirinoy Ortig`ali qizi (Open Academia, 2025)
Leksik birliklarning shakllanishi va rivojlanishida diaxronik hamda sinxronik yondashuvlarning o‘zaro bog‘liqligi muhim o‘rin tutadi. Ingliz va o‘zbek tillarining leksik tizimlari tarixiy o‘zlashmalar va zamonaviy innovatsiyalar nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilinadi. Natijalar universal rivojlanish naqshlarining mavjudligini va ularning tilga xos kontekstlarda turlicha namoyon bo‘lishini ko‘rsatadi.
Keywords: diaxronik lingvistika; sinxronik yondashuv; leksik rivojlanish