TURKIY XALQLAR MILLIY O‘YINLARINING DOLZARB MUAMMOLARI VA PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Xatamov Zafarjon Nazirjonovish; Tohirjonov Xojiakbar Qahramonjon o‘g’li (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada turkiy xalqlarning boy tarixiy merosi – milliy o‘yinlarining dolzarb muammolari va ularning ta’lim-tarbiya jarayonidagi pedagogik xususiyatlari yoritilgan. Milliy o‘yinlar yosh avlodni jismoniy va ma’naviy jihatdan kamol toptirishda, ularning ijtimoiy moslashuvi va madaniy qadriyatlarini singdirishda muhim vosita hisoblanadi.
Keywords: Turkiy xalqlar, milliy o‘yinlar, pedagogik xususiyat, madaniy meros, jismoniy tarbiya, ta’lim, o‘quvchi yoshlar, etnopедagogика, an’anaviy qadriyatlar, tarbiyaviy ahamiyat.