Alisher Navoiy Dunyo Adabiyoti Gavhari - Tashpulatov Abdirosul Eshpulatovich (Academia One Publishing, 2024)
Kelajak avlod va millat oldidagi eng katta mas’uliyatimiz – bu buyuk ajdodlarimiz qoldirgan ma’naviy merosni, kelajak nasllar uchun tushunilmas, sirli jumboq sifatida emas, balki barcha yosh avlod uning chuqur ma’nolarini anglab yetadigan va undan o‘z hayotlarida istifoda qila oladigan ma’naviy manba sifatida qo‘llariga taqdim qilish – asosiy maqsadimizdir. Falsafadan tortib to tibbiyotgacha, astranomiyadan tortib to matematikagacha va hatto adabiyot sohasida ham butun dunyo ulamolariga ustoz bo‘la oladigan ulamolar, ayni bizning ajdodlarimiz bo‘lganligi hech kimga sir emas. Ana shunday til va adabiyot sohasida fors va turkiy xalqlarning sevimli shoiri, Alisher Navoiy ijodi va boy merosi – dunyo adabiyotining noyob durdonasidir.
Keywords: Maslakdosh; tariqat; tazkira; irshod