UMUMTА’LIM MАKTАBLАRINI BOSHQАRISHDА ZАMONАVIY YONDАSHUVLАR - D. R. Jo‘rayev (Innovate Conferences, 2025)
Ta‘lim tizimini rivojlantirish yo`nalishida amalga oshirilayotgan islohotlar barcha ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini ilmiy asosda tashkil etish va boshqarishda fan-texnika yutuqlariga asoslangan boshqaruvsifatli taqdim etishni, boshqaruv yo‘nalishida bilim, ko‘nikma va malakalarni, yangi shaxsiy va kasbiy sifatlarni talab qiladi, bu o‘z navbatida strategik boshqaruvsifatli zamin yaratishni, strategik boshqaruv boshqaruv mohiyati bilishni kuchaytiradigan zamin yaratadi.