Бухоро Амирлиги Сарой-Боғлари Меъморлиги. Кармана Сарой-Боғлари - Абдурахимов Рустам Батиржонович (Periodica Journal, 2024)
Ушбу мақолада Бухоро амирларининг иккинчи пойтахти саналмиш Карманадаги сарой-боғларнинг шаклланиши ҳақида сўз боради. Саройларнинг жойлашган ўрни, функционал жиҳатдан қай тарзда шакллангани, эстетик ривожланишида ҳалқ уста меъморларининг ўрни, келажакда обидаларнинг қандай қилиб инновацион тизимда график реконструкция усулларидан фойдаланиб асраш, маълумотларни тўплаш масалалари ҳақида ҳам сўз боради.
Keywords: сарой-боғ; сарой; боғ