SIRDARYO VILOYATI SHAROITIDA GLYCYRRHIZA GLABRA L. NING FITOTSENOTIK ROLI VA EKOLOGIK AHAMIYATI - Islamova G. A. (The Conference Hub, 2025)
Ushbu tezisda Glycyrrhiza glabra L. (shirinmiya) turining Sirdaryo viloyati sharoitida fitotsenotik roli, ekologik talablari va mavjud ilmiy manbalarda yoritilgan jihatlari tahlil qilinadi. Adabiyotlar sharhi asosida mazkur turning o‘simlik jamoalarida tutgan o‘rni va ilmiy jihatdan o‘rganilmagan masalalar aniqlangan.
Keywords: Glycyrrhiza glabra L, shirinmiya, fitotsenoz, ekologik moslashuv, Sirdaryo viloyati.