SUN’IY INTELLEKTNING TA’LIM SOHASIDAGI IMKONIYATLARI VA CHEKLOVLARI - Sodiqova Nigora Shuxrat qizi (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu tezisda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim sohasidagi imkoniyatlari va cheklovlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt so‘nggi yillarda turli sohalarda, xususan ta’limda ham, keng qo‘llanilmoqda. SI imkoniyatlari orasida shaxsiylashtirilgan ta’lim, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari, va ta’lim resurslarini optimallashtirish kabi yangiliklar mavjud. Biroq, SI texnologiyalarining ta’lim sohasida to‘liq joriy etilishi uchun ko‘plab muammolar, jumladan, axborot xavfsizligi, etika masalalari, va texnologik cheklovlar mavjud. Ushbu tezisda SI texnologiyalarining ta’lim tizimiga integratsiyasining samaralari, ular yaratgan yangi imkoniyatlar va ular bilan bog‘liq xavf-xatarlar va cheklovlar muhokama qilinadi.
Keywords: Sun’iy intellekt, ta’lim texnologiyalari, shaxsiylashtirilgan ta’lim, avtomatlashtirilgan baholash, axborot xavfsizligi, etika, texnologik cheklovlar.