Vatanparvarlik fenomeni (ijtimoiy-falsafiy jihatlar) - Djumanazarova Zilola Obidjonovna (Academia One Publishing, 2024)
Vatanparvarlik g'oyasi, vatanparvarlik tarbiyasi nafaqat jamiyatning ma'naviy hayotida, balki jamiyat faoliyatining turli sohalarida – mafkuraviy, siyosiy, madaniy, iqtisodiy, ekologik va boshqalarda alohida o'rin tutgan. Millatimiz vatanparvarligi halqimizning ijtimoiy fikrining ko'p asrlik tarixi davomida shakllangan. Maqolada vatanparvarlik fenomenini tushunishning zamonaviy falsafiy yondashuvlar ko'rib chiqiladi, uning tuzilishi va funktsiyalariga tavsif beriladi.
Keywords: vatanparvarlik; Vatan; vatandosh