Problems of Development of Civil Defense Documents in the Economic Facilities of the Republic of Uzbekistan and Their Improvement on the Basis of Foreign Experience - Abdikodirov Husnitdin Shokirovich; Kosimov Jurabek Sodiqovich; Boymirzaev Abdusattor Egamshukurovich (Periodica Journal, 2022)
мазкур мақолада Россия Федерациясининг иқтисодиёт объектларида Фуқаро муҳофазаси бўйича ҳужжатларни ишлаб чиқишдаги илғор тажрибаси ўрганиб чиқилган ва таҳлил қилинган. Иқтисодиёт объектларида фуқаро муҳофазаси бўйича масъул шахсларни аҳолини ва ҳудудларни фавқулодда вазиятлардан муҳофаза қилиш, фавқулодда вазиятларнинг олдини олиш ва уларни бартараф этиш, ҳамда меъёрийҳуқуқий ҳужжатларини ишлаб чиқиш бўйича тайёргарликдан ўтказиш, мамлакатимиз иқтисодиёт объектларида Фуқаро муҳофазаси бўйича норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар ишлаб чиқишни жорий этиш юзасидан таклифлар берилган.
Keywords: фавқулодда вазият; фавқулодда; муҳофаза қилиш; ФВДТнинг функционал қуйи тизими