“HAYRAT UL-ABROR” DOSTONIDA NUTQNING KOMMUNIKATIV SIFATLARI TALABLARIGA OID FIKRLARNING BAYONI - Abduraxmonova Zumrad Normurot qizi (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada nutq madaniyatining vujudga kelish tarixi, A.Navoiyning Hayrat ul-abror ‘‘ dostonida nutq va til ta’riflari talqini, asardagi misralar va so‘zlar sharhi,Fasohatli nutq tuzish talablari bayon qilindi.
Keywords: Dostondagi lisoniy va nolisoniy birliklar, birliklarning qiyosiy tahlili, til birliklarining muqobil variantlari sharhi. Madaniy nutq tushunchasi, Nutqning madaniyligiga xizmat qiluvchi vositalar.