ГИМНАСТИКА БЎЙИЧА ЎҚУВ-МАШҒУЛОТ ЖАРАЁНИНИ БОШҚАРИШ ВА УНИНГ ИННОВАЦИОН УСУЛЛАРИ - Юсупов Тоиржон Тўланович (Journal Park Publishing, 2023)
Бугунги куннинг олдимизга қўяётган долзарб вазифаси иқтисодий, ижтимоий, сиёсий жиҳатдан асосланган ўзига хос турмуш тарзини яратишдир. Бунда ҳар томондан барқарор тараққиётни белгиловчи муҳим омиллар сифатида соғлом ҳаёт, соғлом турмуш тарзи, ҳамда спорт билан мунтазам шуғулланувчи ёшлар сафини кенгайтириш тушунилади. Шуни таъкидлаш жоизки, соғлом ва узоқ умр кўриш инсониятнинг азалий орзуси бўлганлигига шубҳа йўқ. Шу нуқтаи назардан ҳар қандай жамиятнинг олдида турган асосий вазифа инсониятнинг ана шу орзусини рўёбга чиқаришдан, яъни фуқаролар соғлиги ва узоқ умр кўришлари учун шароит яратишдан иборат. Мақолада гимнастика бўйича ўқув-машғулот жараёнини бошқариш ва унда инновацион усулларни тадбиқ этиш баён этилган.
Keywords: спорт, соғлом турмуш тарзи, машғулот жараёни, жисмоний тайёргарлик, босқич, бошқариш, ўзлаштириш, жисмоний юклама, комплекс машқлар, синов.