SUV OMBORI YUZASIDAN SUVNING BUG’LANISHI NATIJASIDA SUV YO’QOTILISHI - Boltayev To’qmurod Komil o‘g‘li (Journal Park Publishing, 2023)
Suv omborini to'ldirish va ishlash jadvali suv omborining suv balansi tenglamasiga asoslangan. Suv omborining suv balansidagi sarf-xarajatlardan biri uning yuqori qismidan bug'lanish hisoblanadi. Suv ombor suvining sirt qatlami haroratini aniqlash uchun havo harorati, yo‘nalishi, uning o‘zgarishi (ko‘payishi yoki kamayishi), o‘rtacha yillik havo harorati va rezervuardagi chuqurlikka bog‘liqlik taklif yetiladi; - suv omborida shamol tezligini hisoblashning oqilona usuli taklif etiladi; - suv omborining meteorologik va gidravlik xususiyatlari to‘g‘risida yangi ma’lumotlar olindi; - chuqurliklarning o‘zgaruvchanligini hisobga olgan holda suv omborlaridan bug‘lanish uchun suv yo‘qotilishini taxmin qilishga imkon beradigan hisoblangan qaramlik taklif etiladi.
Keywords: Felltiratsiya, suv omborsuv, isrofgarchilg, mintaqa, egressiya, empiric, muzlash, transpiratsiya, muzlash, shimilish.