БМТНИНГ ГЛОБАЛ ТЕРРОРИЗМГА ҚАРШИ СТРАТЕГИЯСИ ҲАМДА ЎЗБЕКИСТОНДА ЭКСТРЕМИЗМ ВА ТЕРРОРИЗМГА ҚАРШИ КУРАШНИНГ АҲАМИЯТИ - Носирова Азиза Рустамовна (The Conference Hub, 2025)
БМТ глобал терроризмга қарши стратегияси – терроризмга қарши кураш бўйича миллий, минтақавий ва халқаро саъй-ҳаракатларни мустаҳкамлаш учун ноёб глобал воситадир. 2006 йилда консенсус асосида қабул қилинган ушбу стратегия орқали БМТга аъзо барча давлатлар биринчи марта терроризмга қарши курашда умумий стратегик ва оператив ёндашувга келишиб олдилар.
Keywords: Глобал, диний, терроризм, давлат, стратегия, резолюция, таълим, фан, маданият, муросасизлик, ижтимоий, маънавий