LANDSHAFT DIZAYNI MAZMUNI VA UNI LOYIHALASHGA BA’ZI TAHLILIY YONDASHUVLAR - Gulomova Nozima Xotamovna (The Conference Hub, 2025)
Binolar bir yoki ko‘p qavatli yakka yoki kompleksli, xususiy yoki savdo, namunali yoki stillashgan bo‘lishi, turli maqsadlar uchun qurilganligiga qaramay ularni tabiat bilan uyg‘unlashtirishga harakat qilinadi. Turli ko‘kat va o‘tlar bilan gazonlarni shakllantirish, butalarni alohida shakllantirib kerakli shakllar yaratish, alohida daraxtlarni shakllantirish orqali ko‘m-ko‘klikka erishiladi hamda bog‘, turli shakldagi gulpushtalar shakllantiriladi.
Keywords: Bino, shakllantirish, landshaft, daraxtlar, landshaft dizayni, bog‘, gulzorlar, ko‘m-ko‘klik, go‘zallik