PATOGEN BAKTERIYALAR VA ULARNING AHAMIYATI - SH.B.BAKAYEVA; HOTAMOVA RUXSHONA AKOBIR QIZI (Western European Studies, 2025)
Maqolada patogen bakteriyalar turlari, shakllari, yashash muhiti va hayot tarzi, ular zararlaydigan organizm turlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Zararlangan organizmlarning keltirib chiqaradigan kassalliklari, ularni qay usullarda davolash va bu kasallikka qayta chalinmaslik choralari hamda patogen bakteriyalarning qishloq xo’jaligidagi ahamiyatli tomonlari haqidagi fikr va mulohazalar yuritilgan.
Keywords: Patogen bakteriyalar; batsilla; kokk; spirillalar