TURKIYADA ISLOMSHUNOSLIKNING RIVOJLANISHI VA AHAMIYATI - Zokirova Ra’no Islom qizi (Journals Park Publishing, 2024)
Ushbu maqolada Turkiyada islomshunoslikning rivojlanishi va uning diniy, ilmiy, madaniy va ijtimoiy sohalardagi ahamiyati tahlil qilinadi. Turkiya tarixida islomshunoslik juda muhim o‘rin tutgan bo‘lib, ayniqsa, XIX asr oxiri va XX asr boshlaridan boshlab bu sohaning rivojlanishida muhim o‘zgarishlar yuzaga kelgan. Turkiyadagi islomshunoslik rivojiga ta’sir etgan tarixiy voqealar, ilmiy institutlar va zamonaviy tadqiqot yondashuvlari chuqur o‘rganiladi. Islomshunoslikning Turkiyaning diniy va siyosiy hayotidagi ahamiyati, shuningdek, uning zamonaviy ijtimoiy masalalar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.
Keywords: islomshunoslik, Turkiya, ilmiy institutlar, diniy ta’limot, zamonaviy islomshunoslik, diniy hayot, tarixiy rivojlanish