Шекспир сонетларида метафораларнинг ўрни - Усмонжонова Мухлиса (Periodica Journal, 2023)
Ушбу мақолада Вильям Шекспир сонетларнинг лингвопоэтик хусусиятлари таҳлил қилинди, таржимон маҳорати, асарда қайта яратилган кўчимлар, вақтни англатувчи метафоралар ўрганилади. Тадқиқотнинг назарий ва амалий аҳамияти ҳозирги кунда ёшларда жаҳон адабиётига бўлган қизиқишини шакллантиради.
Keywords: Сонет; метафора; банд; мисра