СИНТАКТИК КОМПОЗИЦИЯ ВА НУТҚНИНГ КОММУНИКАТИВ БЎЛИНИШИ МУНОСАБАТИ - Муҳаммадтоҳир Абдупаттоев (Journal Park Publishing, 2023)
Мақолада нутқнинг коммуникатив (актуал) бўлиниши, коммуникатив бўлиниш бирликлари, мазкур бирликларнинг нутқ шаклланишидаги ўрни ва функциялари, шунингдек, нутқнинг коммуникатив бўлиниши ва композицион-синтактик қурилиши муносабатлари, уларнинг бир-бирига таъсири масалалари ёритилган.
Keywords: коммуникация, актуализация, нутқ темаси, нутқ ремаси, семантика, парадигматика, синтагматика, бошланма, тугалланма, поэтик нутқ.