BEMOR BOLALARNING HAYOTGA MOSLASHUVIDA OTA-ONA VA YAQIN QARINDOSHLAR MUNOSABATLARNING OʻRNI - Poʻlatxoʻjayeva Malika Rustamovna (Journal Park Publishing, 2024)
Mazkur maqolada oiladagi bemor-nogiron farzandi bо‘lgan ota-onalarning, bola atrofidagi yaqinlari va u bilan muloqat qirishuvchi mutaxassislarning о‘zaro aloqalari munosabatlarining о‘ziga xos muammo va yutuqlari haqida fikr mulohazalar yuritilgan. Shuningdek, bemor - nogiron bolaning ijtimoiy moslashuvi haqida muallifning umumiy xulosalari keltirilgan
Keywords: kasallikning etiologiyasi, kasallikning patogenezi, kasallikning klinik shakllari, neyropsixologik kasalliklari reabilitatatsiya, abilitatatsiya, fizioterapiya, davolovchi jismoniy mashqlar.