AQLI ZAIF BOLALARNI AXLOQIY TARBIYASIDA SINFDAN TASHQARI ISHLARNING AHAMIYATI - Karimova Zulfiya Abduraxmanovna; Xo’jamuratova Xadicha (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada aqli zaif bolalar tushunchasi, ularning axloqiy tarbiyasidagi o‘ziga xos jihatlar, sinfdan tashqari ishlarning ahamiyati va ularni samarali tashkil etish metodlari ilmiy-nazariy yondashuv asosida yoritiladi.
Keywords: Aqli zaiflik tushunchasi, pedagogik psixologik, idiotlik, oligofreniya, dibillik, imbetsillik, Ijtimoiy moslashuv, sotsiodrama, integratsiya.