SHAXSNING MANAVIY-AXLOQIY RIVOJLANISH JARAYONINING MILLATLARARO MULOQOT MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHDA TUTGAN O’RNI - Atamurodov Dilshod Olimboy o’g’li (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘quvchilarda millatlararo muloqot madaniyatini shakllantirishda ma’naviy-axloqiy xarakter jihatlarini anglash masalalariga e’tibor qaratilgan. Millatlararo muloqot madaniyatiga shaxsning manaviy-axloqiy rivojlanish jarayoni sifatida yondashish tajribasiga ega bo‘lish imkoniyatlari haqida ham fikr yuritiladi. Ushbu maqola o‘qituvchilarda madaniyatlararo kommunikatsiyaga oid kompetentlikni rivojlantirishga xizmat qiladigan qadriyatlar haqida ma’lumotlar beriladi.
Keywords: madaniy muhit, refleksiyalash, kompetentlikni rivojlantirish, baynalminal madaniyat, axloqiy ong, ijtimoiy-pedagogik vaziyat, pedagogik ta’lim, ma’naviy-ma’rifiy tadbir.