XAVFSIZLIKNING NARXI - ABADIY HUSHYORLIK - Maxmudov Y.; Salimov Temurbek Normurod o’g’li (Journal Park Publishing, 2025)
Maqolada mehnat muhofazasi va texnika xavfsizligining zamonaviy ishlab chiqarishdagi ahamiyati hamda “doimiy hushyorlik” tamoyilining roli tahlil qilingan. Xalqaro tashkilotlar ma’lumotlariga ko‘ra, hushyorlik siyosatini joriy etish ishlab chiqarishdagi jarohatlar va o‘lim holatlarini sezilarli darajada kamaytiradi. Tadqiqot natijalari xavfsizlik madaniyatini shakllantirish va profilaktik nazorat tizimlarini rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi.
Keywords: Mehnat muhofazasi, xavfsizlik, hushyorlik, ishlab chiqarish, profilaktika.