Suv Tanqisligi Sharoitida Almashlab Ekish Tizimiga Suvsizlikka Bardoshli Ekinlarni Kiritish Loyihasi - Reimov Nietbay Baynazarovich; Xudaybergenova Nilufar Baxtiyarovna (Academia One Publishing, 2024)
Suv tanqisligi sharoitida rejalashtirilgan hosilni olish va tuproq unumdorligini saqlash bilan yuqorilatishning arzon va qulay rezervi bu suv tanqisligiga bardoshli, imkoni bor ekinlarni ilmiy asoslangan almashlab ekish tizimida ekib, natijali agrotexnologiyalarni qóllash hisoblanadi. Qoraqalpoǵiston Respublikasi agroiqlim sharoiti yildan yilga keskin yuqorilab borishi, suv tanqisligi ortishi va yerlarning shórlanish darajalari ortib borishi sababidan suvni kóp talab qiladigan ósimliklar bilan suvni kam talab qiluvchi ósimlik túrlarini almashlab ekishning suvni kam talab qiladigan, stress omillarga va tuproq shurlanishiga bardoshli yangi tizimini loyihalash maqsadga muvofiq
Keywords: Qoraqalpoǵiston; tuproq; beda