Amu-Buxoro Mashina Kanalining Qurilishi Tarixi - Eshmirzayev Ziyodulla Olimjon o‘g‘li (Academia One, 2024)
Ushbu maqolada Amu-Buxoro magistral kanali qurilishi, uning o‘kla hayotida tutgan o‘rni hamda ahamiyati, vohada irrigatsiya inshootlarining rivojlanishi bayon etilgan. Shu bilan birga kanallarning asosiy ko‘rsatkichlari, ularning xalq xo‘jaligidagi salbiy va ijobiy jihatlari haqida fikr yuritiladi
Keywords: Uzgiprovodxoz; irrigatsiya inshootlari; kanal; nasos stansiyasi