O‘ZBEK OILALARIDA FARZANDLAR VA OTA ONA MUNOSABATLARINING SALBIY KO‘RINISHLARI - Ra’no Alimardanova; Norqulova Farida Nomozovna (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek oilalarida farzandlar va ota-ona munosabatlarida uchraydigan salbiy ko‘rinishlar tahlil qilinadi. Avlodlar o‘rtasidagi tushunmovchilik, e’tiborsizlik, nazoratning yetarli emasligi yoki haddan ziyod qat’iylik, zamonaviy axborot oqimining ta’siri hamda tarbiyadagi xatoliklar natijasida kelib chiqadigan muammolar yoritiladi. Shuningdek, sog‘lom muloqot, mehr-oqibat va milliy qadriyatlar asosida oilaviy aloqalarni mustahkamlash zarurligi ko‘rsatib o‘tiladi.
Keywords: oila, farzand, ota-ona, munosabat, salbiy, tarbiya, tushunmovchilik, qadriyat.