MAKTABGACHA TALIM TASHKILOTINING MILLIY AN‘ANALARI VA MADANYATNI SAQLASHDAGI OʻRNI - Nigora Mamatmo‘Minova; Maqsuda Norbosheva (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta'lim tashkilotlarining bolalarga milliy an'ana va qadriyatlarni singdirishdagi o‘rni yoritilgan. Unda tarbiyaviy jarayon orqali yosh avlodda vatanparvarlik, milliy o‘zlik, urf-odatlarga hurmat kabi sifatlarni shakllantirishning usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘yin, musiqa, ertak va bayramlar kabi vositalar orqali milliy madaniyatni bolalar ongiga singdirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada maktabgacha ta'lim muassasalarining ma'naviy-ma'rifiy ishlaridagi dolzarb vazifalar hamda tarbiyachilar zimmasidagi mas'uliyat haqida fikr yuritilgan.
Keywords: milliy an'ana, madaniy meros, maktabgacha ta'lim, tarbiya, vatanparvarlik, ma'naviy qadriyatlar, xalq og‘zaki ijodi, urfdodlar, ta'lim jarayoni, bolalar tarbiyasi.