O‘ZBEK TILIDA MEHNAT KONSEPTINING SEMANTIK O‘ZAGI - Kodirova Dilnoza Mamadiyarovna (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida «mehnat» konseptining semantik o‘zagi lingvistik, ijtimoiy va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Mehnat konseptining lug‘aviy izohi, frazeologik birliklari va metaforik ifodalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodi, zamonaviy texnologiyalar va gender jihatlar nuqtayi nazaridan maxsus tahlillar keltirilgan. Mehnat tushunchasining evolyutsiyasi va uning zamonaviy kontekstda o‘zgarishlari ham yoritilgan.
Keywords: mehnat, semantik o‘zak, frazeologiya, xalq og‘zaki ijodi, gender tahlil, innovatsiya, lingvistik tahlil, ijtimoiy stratifikatsiya.