Романо-Герман Ва Англо-Саксон Ҳуқуқ Тизимларига Мансуб Айрим Давлатларда Айбга Иқрорлик Тўғрисидаги Келишув Институти - Отабек Тошев (Periodica Journal, 2023)
Мақолада муаллиф томонидан айбга иқрорлик тўғрисида келишув институтининг романо-герман ва англо-саксон ҳуқуқ тизимларига мансуб айрим давлатларда ҳуқуқий тартибга солиш ва қўллаш масалалари ҳамда ўзига хос жиҳатлари қиёсий-ҳуқуқий қилиниб, АҚШ, Буюк Британия, Германия, Франция ва бошқа Европа давлатларида айбига иқрорлик тўғрисидаги келишув борасида қонунчиликдаги асосий қоидалар, айбига иқрорлик тўғрисидаги келишув тартибида иш юритишнинг аҳамиятли жиҳатлари ўрганилган. Шунингдек, айбга иқрорлик тўғрисидаги келишув институтининг мақсади, асосий вазиифалари борасида олимларнинг фикрлари ўрганилиб, муаллифнинг хулосалари берилган.
Keywords: айб; айбга иқрорлик; айбга иқрорлик бўйича келишув; умумий ҳуқуқ тизими