ЕНГИЛ АТЛЕТИКА БЎЙИЧА СПОРТЧИЛАРНИНГ АМАЛДАГИ ОВҚАТЛАНИШ ҲОЛАТИНИ БАҲОЛАШ - Тухтаров Бахром Эшназарович; Jibin Thomas (Journal Park Publishing, 2024)
Енгил атлетикачиларнинг йилнинг совуқ фаслларидаги ўртача кунлик овқатланиш рационининг энергетик қиймати, иссиқ вақтларга қараганда бироз юқорироқ, аммо бу фарқ статистик ишончли эмас. Спортчиларнинг усталик даражаси бўйича ўртача кунлик овқат рационининг энергетик қиймати, яъни спорт усталари ва спорт усталигига номзодлари ўртасидаги фарқ ишончли катталикка эга эмас. Овқатли модда бўйича узоқ ва ўта узоқ масофаларга югуриш билан банд бўлган спортчиларда овқат рационининг энергетик сиғими, овқатланишнинг мувозанатлашмаганлиги ва энергиянинг тақсимланиши физиологик меёрларга нисбатан ноадекват эканлиги ҳақида далолат беради
Keywords: спорт, енгил атлетика, овқатланиш, мавсумийлик.