ESHITISH FAOLIYATI ZAIF BOLALAR VA ULARNING KORREKSION- REABILITSION YO‘LLARI - M. R. Poʻlatxoʻjayeva; Abdullaeva S. (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada koxlear implantli bolalar bilan reabilitatsion ishlar, korreksion-reabilitasion ishda ota-onalarning bolada nutqiy idrokni rivojlantirish hamda talaffuzga o‘rgatishning maxsus usul va vositalarini egallashlariga katta e’tibor qaratilgan. Ota-onalarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi ishtirokiga ham alohida ahamiyat berilib, ularning uy sharoitida farzandlarining nutqini rivojlantirishni nazarda tutuvchi tavsiyalar berilgan.
Keywords: Koxlear implantatsiya, reabilitatsiya, protsessor, jarrohlik, protez, talaffuz, nutq, eshituv idroki, ijtimoiy moslashuv, operatsiy.