YOSHLARDA DESTRUKTIV XULQ-ATVOR SHAKLLANISHINING MUAMMOLARI - Fazilar Kulmamatova (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqola yoshlar orasida destruktiv xulq-atvorning shakllanishining asosiy omillarini tahlil qiladi. Jamiyatda yoshlarning salbiy xulq-atvori, masalan, jinoyatchilik, giyohvandlik va o‘z-o‘ziga zarar yetkazish kabi holatlar, oila, maktab, iqtisodiy sharoitlar va ijtimoiy tarmoqlar kabi omillar ta’siri ostida shakllanadi. Maqolada yoshlar orasidagi bunday xulq-atvorning salbiy oqibatlari va uni oldini olish uchun amalga oshirilishi kerak bo'lgan chora-tadbirlar muhokama qilinadi. Tadqiqot yoshlar uchun samarali ijtimoiy va psixologik yordam tizimlarini yaratish zarurligini ta’kidlaydi.
Keywords: Yoshlar, destruktiv xulq-atvor, omillar, jamiyat, giyohvandlik, jinoyatchilik, ijtimoiy ta’sir, psixologik yordam.