BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MATEMATIK QONUNIYATLAR ASOSIDA BAJARILADIGAN TOPSHIRIQLAR TIZIMINI YARATISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Qilichova Marjona O'ktam qizi (The Conference Hub, 2025)
Boshlang'ich maktab matematika ta'limida o'quvchilarning matematik tushunchalarni tushunish va qo'llashni rivojlantirishda didaktik imkoniyatlarni rivojlantirish hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu maqolada matematika darslarining samaradorligini oshirish uchun matematik qonunlarga asoslangan vazifalar tizimini yaratishning turli usullari ko'rib chiqiladi. Matematik qonunlarni vazifalarni loyihalashda integratsiyalashgan holda, o'qituvchilar asosiy tamoyillarni chuqurroq tushunishga yordam berishlari va o'quvchilarda tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rag'batlantirishlari mumkin. Ushbu maqolada vazifalarni ishlab chiqishda matematik qonunlarni qo'shishning ahamiyati muhokama qilinadi, vazifalarni loyihalashning asosiy usullari yoritiladi va boshlang'ich maktab matematika ta'limida bunday strategiyalarni amalga oshirishning afzalliklari haqida tushuncha beriladi.
Keywords: boshlang'ich maktab matematikasi, didaktik imkoniyatlar, matematik qonunlar, topshiriqlarni loyihalash, ta'lim strategiyalari