Farg‘ona-Toshkent xalq kuylarini o’qitish va targ’ib etishning pedagogik asoslari - No’monov Istiqbol Iqboljonovich (Academia One Publishing, 2025)
Ushbu maqolada Fargʻona – Toshkent xalq kuylarini musiqa ta’limi jarayonida oʻqitish va targʻib etishning pedagogik asoslari yoritilgan. Bobda xalq kuylarini oʻrgatishda an’anaviy va zamonaviy yondashuvlar, didaktik tamoyillar, metodik vositalar va musiqiy tarbiyaning ta’sirchan usullari tahlil qilinadi. O‘quvchilarda milliy qadriyatlarga hurmat, estetik did, musiqa madaniyati va ijodkorlik ko‘nikmalarini shakllantirishda Fargʻona – Toshkent kuylarining roli ochib berilgan. Shuningdek, bu kuylarni umumta’lim maktablari, musiqa maktablari va oliy ta’lim muassasalarida samarali oʻqitish tajribalari misolida pedagogik tavsiyalar berilgan. Fargʻona – Toshkent kuylarini yosh avlod ongiga singdirish, ularni milliy musiqa orqali tarbiyalash va madaniy ongni shakllantirishning muhim omili sifatida baholaydi.
Keywords: Fargʻona; Toshkent kuy maktabi; musiqa ta’limi