Эхинацея пурпурная (Echinacea purpurea) и еёмедицинское и декоративное применение - Турдымуратова Умида Кенгесбаевна (Periodica Journal, 2026)
Эхинацея пурпурная – Астровые оиласига мансуб кўп йиллик ўсимлик бўлиб, нафақат боғчиликда декоратив қиймати, балки тиббий фойдаланиш имкониятлари билан ҳам қадрли ҳисобланади. Унинг биологик хусусиятлари, кимёвий таркиби ва иммунитетни қўллаб-қувватловчи таъсирлари таҳлил қилинди. Мақолада ўсимликнинг тарихий маълумотлари, табиий тарқалиши, химик таркиби ва тиббий тадқиқотлар асосидаги самарадорлиги баён этилди
Keywords: Эхинацея пурпурная; иммунитет; фитотерапия; декоратив ўсимлик