ДИНИЙ-МАЪРИФИЙ ТУШУНЧАНИНГ ЁШЛАР ТАРБИЯСИДАГИ ЎРНИ - Юлдашев Рустам Даниёрович (The Conference Hub, 2025)
Ёшларнинг дунёвий ва диний дунёқарашини уйғун тарзда шакллантириш ва ривожлантириш Янгиланаётган Ўзбекистонда маърифатпарварликка асосланган фуқаролик жамиятини барпо этишнинг таянч омилларидан бири саналади. Асосий мақсади эркин фуқаролик жамиятини шакллантириш ва инсон қадрини юксалтириш орқали халқпарвар давлатни барпо этишдир. Ушбу илмий мақолада Янги Ўзбекистонни барпо этишда ёшларнинг дунёқарашини шакллантириш ва ривожлантиришнинг замонавий концептуал асосларини ишлаб чиқиш ва амалда қўллаш масаласи юзасидан илмий-амалий аҳамиятга молик бўлган фикрлар баён қилинган.
Keywords: Янги Ўзбекистон, ёшлар, жаҳон, замонавий фикрлаш, дин, диний ташкилот, диний-маърифий тарбия, ижтимоий тарбия, диний гуруҳ ва жамоа, диний эътиқодлар, жамиятда диний бағрикенглик ва конфессиялараро тотувлик.