NETIKET VA ONLAYN ETIKET ME’YORLARI - Ruziyeva Nilufar Xafizovna; Oymatova Marjona Tohirjonovna (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada onlayn muloqot muhitida qay yo‘sinda muomala qilish madaniyati, netiket tushunchasi tahlil qilingan. Onlayn muloqot jarayonida axloqiy me’yorlarga rioya etish, suhbatdoshning hurmatini saqlagan holda murojaat qilish haqida fikrlar keltirilgan va tahlil qilingan.Tadqiqot natijalariga ko‘ra, netiketga amal qilish onlayn muloqotda hurmatni, ijobiylikni va ijtimoiy mas’uliyatni mustahkamlashda muhim omil ekanligi aniqlangan.
Keywords: netiket, onlayn etik muomala, flamming, trolling, muloqot madaniyati, onlayn diskurs, etik me’yorlar, hurmat, ijobiy ohang.