KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH BO‘YICHA GLOBAL STRATEGIYALAR VA ULARNING O‘ZBEKISTONDA QO‘LLANILISHI - Jamolova Moxira Muxtorovna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu inshoda kambag‘allikni qisqartirish bo‘yicha dunyo miqyosida ishlab chiqilgan strategiyalar, ularning amaliyotda qo‘llanishi hamda O‘zbekiston sharoitida tatbiq etilishi keng yoritiladi. Global miqyosda BMT, Jahon banki, Xalqaro valyuta jamg‘armasi, YUNESKO, UNICEF va boshqa xalqaro tashkilotlar tomonidan ishlab chiqilgan dasturlar tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda 2017 yildan boshlab olib borilayotgan ijtimoiy-iqtisodiy islohotlar, kambag‘allikni qisqartirish dasturlari, mahallabay ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimi, tadbirkorlikni rivojlantirish va aholiga ijtimoiy xizmatlarni kengaytirish kabi masalalar ilmiy-nazariy asosda tahlil etiladi. Maqola yakunida kambag‘allikni qisqartirishning samaradorligini oshirish bo‘yicha xulosalar va tavsiyalar beriladi.
Keywords: kambag‘allik, ijtimoiy tenglik, BMT barqaror rivojlanish maqsadlari, O‘zbekiston, ijtimoiy himoya, islohotlar, iqtisodiy o‘sish, bandlik, ta’lim, sog‘liqni saqlash.