Mavzu: Jon Fosse Va Uning Zamonaviy Adabiyotda Tutgan O‘Rni - Xudoynazarova Dildora Shonazar qizi; Ibragimova Nilufar Nugmanjonovna (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqola taniqli adabiyot arbobi Jon Fosse hayoti va ijodiga bag‘ishlangan bo‘lib, uning xizmatlari adabiy manzarada o‘chmas iz qoldirgan. Fossening o‘ziga xos uslubi, mavzuli mashg‘ulotlari va adabiy yutuqlari tanqidchilarning e’tirofiga sazovor bo‘ldi va uni zamonaviy adabiyotda muhim shaxs sifatida namoyon etdi. Ushbu keng qamrovli tadqiqot Fosse tarbiyasi, badiiy ta'siri, asosiy asarlari va uning adabiy merosining kengroq ta'sirini yoritishga qaratilgan
Keywords: dramaturg; Xalqaro Ibsen mukofoti; Nordic Kengashining adabiyot mukofoti