Меҳнат Бозори Трансформациясида Малакали Кадрларни Тайёрлашга Мослаштирилган Таълим Тизими - Мамаюнус Қаршибаевич Пардаев; Севара Абдиназаровна Бабаназарова; Озода Мамаюнусовна Пардаева (Academia One Publishing, 2024)
мақолада меҳнат бозори трансформациясида малакали кадрларни тайёрлашга мослаштирилган таълим тизими қараб чиқилган. Бунда таълимнинг турларидан мактаб таълими, ўрта махсус ва олий таълим, касбий таълим, яшил таълим, масофавий таълим, таълимнинг интерактив шакллари қараб чиқилган. Шунингдек, таълим жараёнида баҳс, мунозара ва муҳокама қилиш ҳамда гуруҳ бўлиб ишлаш, интерактив, эстетик таълим усулларига ҳам изоҳ берилган. Мақолада креативлик ва ижодий фикрлаш ҳам замонавий талаблардан бири сифатида майдонга чиқаётганлигига алоҳида эътибор қаратилган
Keywords: таълим; мактаб таълими; ўрта махсус таълим